måndag 26 maj 2014

Pysselfest! :o)

Jag fyllde ju 40 för en dryg månad sedan, och förra helgen var det så dags att ha en liten fest för nära och kära!

Färgtemat för festen var Rosa och sedan skulle alla också ha något egenpysslat på sig! Riktigt kul att se vad alla hittade på (men det var faktiskt 2 av oss 17 på festen som inte hade något egentillverkat, men de fick vara med ändå ;o)

Vi hade finaste sommarvädret och tog rosa bubbel till fördrink utomhus i solskenet! Sedan bar det av ner till Syrummet och lite pyssel för var och en... Att tillverka varsitt mobilfodral av benen på barnstrumpbyxor var uppgiften! Jag hittade bästa beskrivningen hos Pysselbolaget som jag skrev ut. Förutom strumpbyxor fanns filttyg, knappar, paljetter, tryckknappar, lim mm att frottera sig i och vara kreativa.

Det var en del fundersamma grymtanden först men efter ett par minuter i syrummet så flödade kreativiteten och energin!!! Så kul att se, och så kul att se de fina fodralen när de var klara!! :)

Maken hade fixat ett vändbart så att det skulle passa såväl till barnkalas som vuxen-röj ;o)

Efter detta så blev det trerätters middag och trevligt samkväm långt in på småtimmarna (med mina mått mätt i alla fall ;o)

Nu känner jag mig ordentligt firad och har fått så himla mycket fina presenter dessutom!

(Jag lovar att komplettera med bild på finaste halsband + örhängen när jag kommer hem från semesterveckan i Turkiet... Hade missat att fota den presenten... Men det kommer ;o)

Stor kram till alla!! :o)

PS: jag mycket nöjd med mina party-skor jag införskaffade till festen!

 

lördag 3 maj 2014

Hjertegarns Poncho

När det var dags för symässa i Älvsjö i februari följde yngsta dottern (S) med. Hon var hur duktig som helst och verkade mysa lika mycket som jag med att gå och klämma och känna. Bästa grannen (C) var ju så klart också med vilket betyder att dottern fick en lång härlig dag på mässan ;) Från 10 till 17.... Men hon hade humöret på topp hela dagen! :o)

Det sista vi gjorde var att passera Ejes Garns monter, och där fick S välja ut garn till en poncho. Jag blev inte förvånad när kontrast-färgen blev orange... Hennes favoritfärg sen några år tillbaka!

Jag njöt verkligen av att sticka denna poncho, efter att ha virkat på "My Bohemian" i två månader längtade jag verkligen efter ett sticke, och nu blev det dessutom stickning med flätor och hålmönster!!! Så himla skoj! Det var evigheter sedan jag stickade sådant!! :o)

Att sedan sticka med 7 mm stickor, ger ju också positiv feeling då centimetrarna växer snabbt!

Återigen fick jag förundras över hur annorlunda resultatet blir efter blockning. Ponchon såg både liten ut och var rätt sticksig. Men efter blötläggning föll allt på plats och ponchon blev nästan för stor istället!! ;o) imponerande hur mycket det gör. Ponchon blev även jämnare och inte alls lika "bubblig" i flätorna utan jämn och fin! (Se före och efter blockningsbilder nedan)

Mönster:

Hjertegarn 109857

Material:

Hjertegarn Ragg-strømpegarn, 70% ull och 30% Nylon.

Färgerna: brun (1203) och orange (3909)

Bäst just nu:

Att jag idag började rita av mönster till min nästa kavaj... Ska bli kul att hänga lite mer i syrummet och pyssla på :o) Tog också en provcykeltur tur och retur till jobbet idag med min fina elcykel! Riktigt trevligt!